Voel Jij Je Lekker Tour

Een gecombineerde leefstijlinterventie
(schooljaar 2021-2022)

Volg en Like ons

Voel Jij Je Lekker Tour

De Voel Jij Je Lekker Tour is een gecombineerde leefstijl interventie gericht op kinderen in de gemeente Wijk bij Duurstede. Het doel van de gezonde tour is om kinderen in de gemeente enthousiast te maken om gezond te eten en voldoende te bewegen. Het programma is opgehangen aan een theoretisch gedragsmodel (ASE-model). De kennis over gezonde voeding en beweegoefeningen worden overgedragen en het zelfvertrouwen van kinderen wordt op een speelse en laagdrempelige manier verhoogd.

De Voel Jij Je Lekker Tour wordt, in het schooljaar 2021-2022, uitgevoerd op 7 basisscholen in de gemeente Wijk bij Duurstede en is bedoeld voor groep 6 of combinatie 5/6, 6/7 groepen. Scholen met combinatiegroepen doen om het jaar mee.

Deze groepen krijgen in het schooljaar 10 voedingslessen van voedingsconsulent Diane Abbing, , en de buurtsportcoach verzorgt: 3 bewegend leren lessen van de buurtsportcoach, 4 effectief bewegen op het schoolplein lessen van de buurtsportcoach en sportverenigingen verzorgen (verdeeld over twee perioden: najaar en voorjaar) 6 sportclinics.

Naast dit aanbod kunnen alle groepen 1 t/m 8 zich inschrijven voor extra modules, zoals mondverzorging, de MQ Scan en het weerbaarheidsprogramma Rots & Water. Naast al het algemene aanbod voor de kinderen bieden wij ook ouder & kind workshops aan, zoals koken & proeven, gezonde traktatie en een perenuitje bij fruitbedrijf Vernooij. Zodra hier meer over bekend is, komt de informatie hierover met inschrijfformulier ook op deze pagina te staan.   

Scholen die meedoen in het schooljaar 2021-2022

Wijk bij Duurstede
De Werkschuit, De Regenboog, Het Anker, De Horn, De Windroos

Langbroek
School met de Bijbel, Piet de Springer

Partners sportaanbieders
SVL Voetbal, SVL Gymnastiek, Johan van de Hoofdakker, B.C. Ricochet, MBition, Judo Duurstede, Shiai Jo, KV Viking, Levitas Gym & Dance, Yoga3gunas, Sportvereniging Choi Do Kwan

Partners extra modules
Mc scan, tandartsenpraktijk De Heul en Rots & Water weerbaarheidstraining

 

Partners ouder en kind workshops

Fruitbedrijf Toon Vernooij en Hotel Brasserie Florian

 

Ouder en kind workshops

Voel jij je lekker tour

Koken & Proeven

Heb je altijd al eens samen met een echte chef-kok willen koken? Dan is dit nu je kans. Je leert dat je met groenten niet alleen gezonde, maar vooral ook lekkere gerechten kunt bereiden. En dat je met magere producten en kruiden lekkere sausjes kunt maken. Samen met je ouder/begeleider bereid je een gerecht die jullie kunnen proeven! De chef-kok is een echte kok van het restaurant Hotel brasserie Florian hier in Wijk bij Duurstede.

 • Datum: Donderdag 10 februari 2022
 • Tijd: 16:00 – 17:30 uur
 • Locatie: Lekdijk Oost 15A, 3961 MB Wijk bij Duurstede
 • Kosten: €10,- per kind
 • Beschikbaarheid: max. 15 aanmeldingen

Gezonde traktatie

Bij een feestje hoort natuurlijk een traktatie! Wil je wel eens wat anders trakteren dan chips of snoep? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Met deze workshop leer je hoe je samen met je ouder/verzorger een gezonde traktatie kunt maken die ook nog eens er leuk uitzien!

 • Datum: Donderdag 21 april 2022
 • Tijd: 16:00 – 17:30 uur
 • Locatie: Lekdijk Oost 15A, 3961 MB Wijk bij Duurstede
 • Kosten: €10,- per kind
 • Beschikbaarheid: max. 15 aanmeldingen

 

Appel- / Perenuitje

In samenwerking met fruitbedrijf Toon Vernooij is het mogelijk om eens te kijken waar en hoe appels en peren nou geplukt worden en hoe ze uiteindelijk in de supermarkt terecht komen. We gaan dan ook met zijn alle een rondleiding maken door de fruitgaarde van Toon Vernooij en krijgen een indruk over hoe het nou allemaal zit met de appels en peren. Tussendoor krijgen jullie ook de mogelijkheid om lekker te proeven van de verschillende appels en peren!

 • Datum: Donderdag 16 juni 2022
 • Tijd: 16:00 – 17:30 uur
 • Locatie: Smidsdijk 6a, 3945 LB Cothen
 • Kosten: €10,- per kind
 • Beschikbaarheid: max. 15 aanmeldingen

Aanmeldformulier workshops Voel jij je lekker tour

Welke workshop(s) wilt u volgen?

Tijdens de workshop is een fotograaf aanwezig. Geef hieronder aan als u akkoord bent dat er foto's gemaakt worden van u en uw kind welke gebruikt kunnen worden op social media van Stichting Wijksport.

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met

 

Roben Schenk

Buurtsportcoach

06-33567036
roben@stichtingwijksport.nl

Andere activiteiten

Bekijk de andere activiteiten die Wijksport organiseert

Contact

Neem contact op met Stichting Wijksport