Nationale Diabetes Challenge

Start nu ook in Wijk bij Duurstede

Volg en Like ons

Nationale Diabetes Challenge

Wijk bij Duurstede doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2023. Vanaf maandag 8 mei wandelen wij elke maandagavond en donderdagochtend, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wilt u werken aan uw gezondheid en diabetes? U bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast nog gezellig. Daarnaast krijgt u voorlichting over gezond leven waardoor uw actief werkt aan uw gezondheid.

Start wandelingen
Op maandagavond 8 mei om 18:30u en donderdagochtend 11 mei om 09:30 uur starten de eerste wandelingen van de groep in Wijk bij Duurstede op het sportpark Mariënhoeve. We houden rekening met ieder wandelniveau. We sluiten de Nationale Diabetes Challenge zaterdag 16 september feestelijk af in het Ireen Wüst stadion. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, zal deze landelijk of lokaal zijn.

Kosten
Om deel te nemen aan de NDC zal er €10,- gevraagd worden.

Meer weten?
Voor vragen kunt u mailen naar roben@stichtingwijksport.nl of bellen naar 06 33567036.

Aanmelden
Aanmelden kan via www.nationalediabeteschallenge.nl/wijkinbeweging

Verdere achtergrondinformatie
De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met

 

Roben Schenk

Buurtsportcoach

06-33567036
roben@stichtingwijksport.nl

Andere activiteiten

Bekijk de andere activiteiten die Wijksport organiseert

 

Contact

Neem contact op met Stichting Wijksport