Vacature Directeur Stichting Wijksport

2 november 2023 – Wijk bij Duurstede

 

Jouw nieuwe baan in het kort:

 • Je krijgt de verantwoordelijkheid voor Stichting Wijksport in Wijk bij Duurstede. Je hebt een groot hart voor (breedte)sport en bewegen!
 • Je bent een verbindende leider. Je werkt vanuit de strategische uitgangspunten van Stichting Wijksport en draagt deze vol trots uit. Je geeft richting en sturing, geldt als klankbord en sparringpartner en stimuleert onderlinge samenwerking tussen de teams binnen je organisatie.
 • Je bent verantwoordelijk voor het strategisch beleid en de uitvoering van Stichting Wijksport. Je maakt het ondernemingsplan en stelt de korte en lange termijndoelen.
 • Het is jouw taak om het maximale uit het sportpark, de organisatie en het team te halen. Daarbij denk je vanuit het algehele belang, houd je een optimale service in het oog, behandel je de klanten als gasten en realiseer je de doelstellingen. En je werkt mee waar nodig.
 • Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke en financiële prestaties van Stichting Wijksport.
 • Je onderhoudt samen met je team de externe contacten met diverse instanties zoals de lokale overheid, samenwerkingspartners, sportaanbieders en –verenigingen, belangengroepen, media, klantgroepen, branche- en koepelorganisaties en collega sportbedrijven.
 • Je brengt rust en overzicht, zonder de dynamiek en innovatie uit het oog te verliezen.

Dit maakt jou dé Directeur van Stichting Wijksport

Jouw profiel:

 • Afgeronde relevante HBO-opleiding
 • Passie voor (breedte)sport en bewegen
 • Leidinggevende ervaring binnen een dienstverlenende omgeving
 • Onderhandelingsvaardigheden
 • Dienstverlenende instelling en gericht op samenwerking
 • Communicatief vaardig
 • Organisatorisch sterk en besluitvaardig
 • Netwerkgericht en onder andere in staat om met de gemeente te schakelen
 • Enige affiniteit met administratie

Én…
Je hebt een coachende stijl van leidinggeven, gericht op samenwerking: je bent in staat om de
‘collectieve wijsheid’ van het team van Stichting Wijksport te benutten. Je weet het team te stimulerenen te enthousiasmeren, toont flair en bent oplossingsgericht. En je vertegenwoordigt Stichting Wijksport graag in netwerken binnen de sector.

De uitdaging

Stichting Wijksport werkt grotendeels met maatschappelijk geld en handelt daarnaar. De maatschappelijke opgave is het doel en geld daarvoor een middel, waarbij je als directeur de financiële continuïteit hebt te bewaken. Je zorgt voor een integer en transparant systeem van financieel beheer.

Met jouw energie en inzet houd je vast aan de strategische koers, durf je nieuwe initiatieven op te pakken en geef je inhoud aan de brede functie van Stichting Wijksport voor de inwoners van de gemeente. Je weet de organisatie en haar producten en diensten sterk te positioneren: je bent in- en externe boegbeeld van Stichting Wijksport. En je onderzoekt de mogelijkheden om het sportpark nog optimaler te gebruiken.

Je bent verantwoordelijk voor Stichting Wijksport en stuurt een bescheiden maar professionele werkorganisatie (gemiddeld 10 medewerkers) aan: office coördinator, horeca coördinator, buurtsportcoach coördinator en facilitair coördinator. Samen met jouw team zorg je ervoor dat de sportaanbieders op het sportpark zo gefaciliteerd worden dat zij goed functioneren. Daarnaast zorg je voor het (onderhoud van) het sportpark. Ook ontzorgt Stichting Wijksport de sportaanbieders op administratief vlak.

Dit is Stichting Wijksport

Stichting Wijksport stimuleert dat zo veel mogelijk inwoners van Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede om sportief en recreatief in beweging komen en blijven. Hiermee dragen we positief bij aan verbinding, welzijn en vitaliteit van inwoners van Wijk bij Duurstede. Ons startpunt is het beheren van moderne, veilige en schone sportvoorzieningen en het organiseren van aantrekkelijke, verantwoorde activiteiten die sporten en bewegen bevorderen. Dat doen we zonder winstoogmerk, waarbij we streven naar kostendekkende bedrijfsvoering.

Organisatiestructuur

Organisatiemodel
Stichting Wijksport werkt momenteel volgens het bestuursmodel. Het bestuur bestaat uit vijf leden (inclusief de voorzitter). De huidige sportparkmanager rapporteert aan het bestuur. Recent heeft het bestuur in samenspraak met de belanghebbenden besloten om de structuur te wijzigen naar een raad van toezichtmodel. In de nieuwe situatie zal de directeur als directeur-bestuurder gaan rapporteren aan een nieuw te vormen raad van toezicht. Het aantal leden van de raad van toezicht is nog niet vastgesteld.

Het is het doel om deze governance wijziging per 1 januari 2024 afgerond te hebben.

Voorzitterstafel
De voorzitterstafel is een samenwerkings- en overlegorgaan tussen de verenigingen en tevens adviesorgaan voor het bestuur van de Stichting Wijksport. Minimaal driemaal per jaar is er overleg met de gemeente en bespreekt de voorzitterstafel o.a. beleidsthema’s, exploitatie en financiële resultaten.

Sportpark Mariënhoeve

Sportcomplex Mariënhoeve omvat inmiddels een groot aantal velden voor voetbal, hockey, korfbal, honkbal en softbal; een tennispark, een judohal (dojo), een jeu de boulesbaan (binnen en buiten), een complete turnhal, een gymnastiekzaal voor scholen en tafeltennis en ruime sporthallen voor onder andere korfbal, basketbal, volleybal, zaalhockey en badminton.

Het is belangrijk dat sporters en sportaanbieders op sportcomplex Mariënhoeve kunnen vertrouwen op onze faciliteiten èn bredere expertise. Stichting Wijksport wisselt graag en vaak kennis uit met partners als verenigingen, onderwijs, gemeente en andere partners, om de uitgangspositie te verbeteren voor sport en bewegen. Dat doen we door inspirerende activiteiten en projecten te organiseren: van scholieren tot senioren en van bankzitters tot sportievelingen!

Het traject

Het bestuur van Stichting Wijksport heeft een selectiecommissie samengesteld, bestaande uit het huidige bestuur van Stichting Wijksport.

De reactietermijn eindigt op 19 november 2023.

De selectieprocedure bij Stichting Wijksport bestaat uit een gesprek met het huidige bestuur van Stichting Wijksport (datum nader in te vullen). Eventueel volgt er een tweede gesprek met het bestuur.

De eindkandidaat voert een klikgesprek met een afvaardiging van de organisatie. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. En er zal een referentie worden opgevraagd van de eindkandidaat.

Startdatum en beloning
Je start bij voorkeur zo spoedig mogelijk. Het betreft een functie voor 24 – 28 uur – flexibel te verdelen over de week. De functie van directeur zal, afhankelijk van achtergrond en ervaring, worden ingeschaald in directiebeloning schaal C of D (cao Sport).

Informatie Stichting Wijksport

 • Stichting Wijksport website voor algemene informatie
 • Website gemeente Wijk bij Duurstede
 • Publieksverslag
 • Functieprofiel (op te vragen bij Stichting Wijksport)
 • Werkgevers in de Sport (WOS)

Meer informatie
Graag ontvangen we je sollicitatie (cv + motivatiebrief) uiterlijk 19 november 2023. Deze kun je mailen naar els.cnossen@stichtingwijksport.nl.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met:

 • Connie Eli (voorzitter bestuur): 06-22576073
 • Pieter Riedstra (secretaris bestuur): 06-23844547
 • Herke van der Weij (interim sportparkmanager): 06-44034704