Healthy Moves

Beweging & Balans

Wat is Healthy Moves?

Healthy Moves is een beweegprogramma van twaalf weken voor jongeren waarbij door te sporten (hardlopen en kickboksen) de fysieke en psychische conditie wordt verbeterd. Door de trainingen is er ruimte voor balans en herstel waardoor je lekkerder in je vel komt te zitten en meer energie krijgt. De focus ligt op lekker sporten en plezier en niet op competitie en het voeren van gesprekken.
Ervaring met hardlopen of kickboksen is niet nodig om aan het programma mee te kunnen doen.

Hoe werkt het?

Healthy Moves start na je aanmelding met een kennismakingsgesprek en een inspanningstest zodat we samen jouw beginsituatie kunnen bepalen. We bespreken jouw motivatie, doelen en conditieniveau. Samen met maximaal tien andere jongeren sport je twaalf weken lang, drie keer in de week, onder
begeleiding van een sportinstructeur en een buurtsportcoach. Twee keer in de week krijg je hardlooptraining (Runningtherapie) en één keer per week kickbokstraining. Naast het sporten is individuele coaching onderdeel van het programma. Halverwege het traject vindt er een tussenevaluatie plaats en aan het einde van het traject een eindevaluatie. Na acht weken pak je met je eigen trainingsschema het hardlopen één keer in de week zelfstandig op, zodat je ook na het traject zonder begeleiding kunt blijven hardlopen en een gezonde leefstijl kunt ontwikkelen. Healthy Moves kan tevens een mooie opstap zijn tussen niet sporten enerzijds en deelname aan reguliere sportactiviteiten anderzijds. Na afloop kan de buurtsportcoach je ook naar ander passend sportaanbod begeleiden.

Door wie?

De hardlooptrainingen worden gegeven door hardlooptherapeut, -instructeur en buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen van Stichting Wijksport.

De kickbokstrainingen wordt gegeven door sportinstructeur, kickbokstrainer en Europees kickbokskampioen Nina van Dalum (René Sports en Fit4All).

Fysiotherapeut en eigenaar van Fit4All David Bouwmeester is gespecialiseerd in de inspanningsfysiologie, stress en burn-out. David is vanuit zijn deskundigheid betrokken.

Doe mee!

Geef je hier op voor Healthy Moves

Wanneer?

Healthy Moves start op 26 oktober 2020 en eindigt op 29 janauri 20201.

HARDLOOPTRAINING:
maandag en woensdag van 16.00-17.00 uur (m.u.v. schoolvakanties)
KICKBOKSTRAINING:
vrijdag van 16.00-17.00 uur
(m.u.v. schoolvakanties)

Voor wie?

Healthy Moves is voor jongeren tussen de 14 en de 18 jaar met psychische en/of psychosomatische klachten die door middel van sporten meer energie en balans willen krijgen. Healthy Moves is een groepsactiviteit waaraan maximaal 10 jongeren meedoen.
Ouders worden ook bij het programma
betrokken.

Waar?

De hardlooptraining wordt op een geschikte buitenlocatie in Wijk bij Duurstede gegeven en de kickboks-training in de dojo op het sportpark Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede

Meer weten en aanmelden?

Neem dan contact op met

 

Tobias Wijnmaalen

Buurtsportcoach

06-17 41 35 17
Tobias@stichtingwijksport.nl

Contact

Neem contact op met Stichting Wijksport