JornActief laat kinderen ontdekken

18 september 2024 – Wijk bij Duurstede

 

Inleiding
Kinderen in de gemeente krijgen vanaf de maanden september, oktober en november de kans om op avontuur te gaan in de wereld van sport, cultuur en natuur. Het stimuleringsproject JornActief biedt een breed scala aan activiteiten, speciaal ontwikkeld om kinderen te helpen ontdekken waar hun interesses liggen. Het gemeentelijke project JornActief wordt uitgevoerd door de cultuurcoach van Bibliotheek Z-O-U-T, de natuurcoördinator van Groen doet Goed en de buurtsportcoach van Stichting Wijksport, die ook de coördinatie op zich neemt. Alle activiteiten voor zowel jongeren als volwassenen zijn te vinden op de website www.wijkactief.nl.

Veel verschillende activiteiten
JornActief is erop gericht om kinderen kennis te laten maken met zoveel mogelijk verschillende sport-, cultuur- en natuuractiviteiten. Of het nu gaat om hockey, judo, schilderen, theater of moestuinieren – voor elk kind is er wel iets te vinden dat bij hem of haar past. “Het is belangrijk dat kinderen buiten de schoolsetting om de kans krijgen om te ontdekken wat zij op creatief en sportief gebied leuk vinden en de kans krijgen om zich hierin ver te ontwikkelen. De basis voor later wordt namelijk op jonge leeftijd gelegd,” zegt JOGG-regisseur Tobias Wijnmaalen. “Met JornActief hopen we dat kinderen een nieuwe hobby of sport ontdekken waar ze enthousiast van worden.”

Gemeente steunt jeugdontwikkeling
De gemeente vindt dit project belangrijk voor de toekomst van kinderen. “We vinden het belangrijk dat kinderen meer bewegen, maar ook dat ze hun creativiteit ontdekken,” zegt wethouder Jan Kuiper. “Door veel verschillende activiteiten aan te bieden, hopen we dat kinderen zelf ontdekken wat ze leuk vinden.”

Gratis kennismaken
Een groot voordeel van JornActief is dat alle activiteiten gratis zijn. Hierdoor kan ieder kind meedoen, zonder dat er geld nodig is. “Iedereen kan mee doen, zonder drempels. Dat telt.” zegt Jan Kuiper.

Inschrijven kan nu
Ouders kunnen hun kinderen vanaf 1 september inschrijven voor de activiteiten via de website van JornActief, jeugd.wijkactief.nl.