Sportcafé

Uitnodiging inspiratiesessie ‘Lang leve de sportouder’ & ‘Ledenbinding’

17 maart 2022

 

Beste sport- en beweegaanbieder,

Namens de gemeente en Stichting Wijksport nodigen wij jullie graag uit voor een sportcafé op maandag 7 maart 2022 in de horeca op het sportpark Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede. Op het moment dat het sportcafé vanwege de coronamaatregelen niet door kan gaan, wordt de bijeenkomst uitgesteld naar een ander moment.

Tijdens het sportcafé willen wij jullie inspireren om aan de slag te gaan met de volgende vraagstukken: Hoe zorg je voor meer leden voor de vereniging? Dat leden/ouders betrokken blijven bij de club? En dat ouders langs de lijn een positief ondersteunende rol kunnen vervullen? Deze vraagstukken komen aan bod tijdens twee inspiratiesessie ‘Lang leve de sportouder’ & ‘Ledenbinding’. De inspiratiesessies worden gegeven door Sylvia Bos vanuit NOC*NSF.

Programma

19:00 – 19:15u                  Inloop
19:15 – 19:25u                  Voorwoord gemeente
19:25 – 20:10u                  Inspiratie sessie ‘Lang leve de sportouder’
20:10 – 20:25u                  Korte pauze
20:25 – 21:25u                  Inspiratie sessie ‘Ledenbinding’
21:25u                                  Afsluiting en aansluitend een borrel tot 22:00u

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met woensdag 2 maart 2022 via deze link

Lang leve de sportouder
Ouders langs de lijn, het bad, het veld, de bak, ze vormen een issue bij alle sporten. Ouders lijken vaak teveel ingesteld op winnen en hebben daardoor een verkeerde impact op het sportplezier van hun kind en op de sfeer rondom wedstrijden. Het gevolg is dat kinderen ophouden met sporten en verenigingen het moeilijk vinden om de ouders de plaats te geven die zij verdienen. Dit, terwijl we weten, dat een positief ondersteunende ouder juist enorm kan bijdragen aan de sportbeleving van het kind en het verenigingsleven.

Ledenbinding
Wil je meer leden? Dus jongeren behouden en meer volwassenen erbij? Zie jij ook dat veel Millenials en ouderen nu niet meer sporten, maar dat best zouden willen? Als verenigingen aan de slag gaan om te versterken – zowel vanuit knelpunten als vanuit kansen – komt altijd de vraag: Voor wie doen we dit? Hoe kunnen we beter aansluiten op motieven van (nieuwe) leden? Alles draait om hét cadeau, dat je als vereniging hebt te bieden. Welk aanbod met welke waarde en voor wie?

Vragen
Voor vragen kunt contact opnemen met Roben Schenk (roben@stichtingwijksport.nl of 06 33567036)

Locatie
Horeca gedeelte
Lekdijk Oost 13A
3961 MB Wijk bij Duurstede