Informatie verruiming Corona maatregelen buitensport

Update 25 april 2020

 

de In de persconferentie van premier Mark Rutte op 21 april jl. over de corona maatregelen, is bekendgemaakt dat kinderen en jongeren vanaf 29 april meer ruimte krijgen voor georganiseerde buitensport. De gemeente Wijk bij Duurstede neemt deze maatregelen over en werkt samen met de sportorganisaties aan verdere invulling. Voor nu geldt in ieder geval:

  • Vanaf woensdag 29 april 2020 kunnen sportverenigingen de buitentrainingen voor kinderen tot en met 12 jaar weer hervatten.
  • Hetzelfde geldt voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar, mits daarbij de 1,5 meter onderlinge afstand wordt aangehouden.
  • Trainingen voor volwassenen zijn nog altijd niet toegestaan.

Voor sportverenigingen is het belangrijk om de richtlijnen die de sportbonden opstellen aan te houden. Naar verwachting worden die de komende dagen toegestuurd door de sportbonden. Er komen protocollen over de manier waarop bijvoorbeeld de hockeybond, tennisbond, voetbalbond invulling gaan geven aan de maatregelen.  

Tot 29 april blijft de huidige situatie onveranderd. Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga niet naar de sportvereniging. Houd de website wijkbijduurstede.nl en de social media kanalen in de gaten voor updates over dit onderwerp. 

 Eveneens per 29 april is de nieuwe Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Utrecht 29 april 2020 van kracht. Hiermee is de ruimte die werd aangekondigd voor georganiseerd en begeleid sporten en bewegen van personen tot en met 18 jaar geformaliseerd.  U vindt de noodverordening op website van de gemeente: https://www.wijkbijduurstede.nl/inwoners/corona-liveblog.html

 Bekijk de veel gestelde vragen over het coronavirus en sport op de website van de Rijksoverheid