Team van buurtsportcoaches in Wijk bij Duurstede uitgebreid

 

Het team van buurtsportcoaches binnen de gemeente Wijk bij Duurstede is uitgebreid. Giel-Jan Wittenberg, Michiel Jansen en Judy Maas zijn de nieuwe buurtsportcoaches. Zij organiseren sport- en beweegaanbod voor verschillende groepen. Ze werken hierbij veel samen met sportaanbieders en onderwijs, maar ook met zorg en welzijn. Wethouder Wil Kosterman: “Fijn dat er meer buurtsportcoaches zijn. We kunnen nu volop inzetten op meer bewegen voor iedereen”!

Wat doen de buurtsportcoaches?

Tobias Wijnmaalen is vanuit Stichting Wijksport de coördinator van het team van buurtsportcoaches. “Met veel enthousiasme zijn we al sinds januari bezig, waarbij de specifieke kennis en ervaring van de verschillende buurtsportcoaches ontzettend veel meerwaarde heeft”, aldus Tobias Wijnmaalen.

De buurtsportcoaches gaan door met de bestaande projecten en verbeteren deze als dat nodig is. Dit zijn bijvoorbeeld de Voel jij je lekker tour, Sjors sportief en Creatief, de Koningsspelen, het aangepast sporten en Gezond en Vitaal ouder worden. Daarnaast ontwikkelen de buurtsportcoaches nieuwe projecten en activiteiten in samenwerking met verschillende partijen. Hierbij wordt goed gekeken waar de behoefte ligt. Hebben sportverenigingen ondersteuning nodig? Welke specifieke groepen bewegen nu nog te weinig? Hoe kunnen we sport en bewegen beter verbinden met het sociaal domein?

In contact komen met de buurtsportcoaches?
Heeft u vragen, goede ideeën en wilt u in contact komen met de buurtsportcoaches?  Mail of bel in dat geval met de coördinator van het buurtsportcoachteam Tobias Wijnmaalen: tobias@stichtingwijksport.nl of tel: 06-17413517.